Odstranění následků nehody v žst. Brodek u Přerova

Zprávy

Odstranění následků nehody v žst. Brodek u Přerova

Dne 3.1.2006 v 7:30 hodin došlo při průjezdu vlaku Rn 51430 po staniční koleji č.2 v žst. Brodek u Přerova k vykolejení 6. drážních vozidel, která byla řazena jako 3. až 8. za hnacím drážním vozidlem. Při vykolejení byl poškozen železniční svršek, zabezpečovací zařízení a trakční vedení. Část poškozené infrastruktury byla i na nově dokončeném úseku II. tranzitního koridoru Olomouc - Přerov. Přerušena byla veškerá doprava na 1. i 2. koleji.

Na odstraňování následků této nehody se podílela i naše společnost. Děkovný dopis od vrchního přednosty Správy dopravní cesty Olomouc Dr. Ing. Václava Johna najdete zde. Přílohou dopisu je i článek do týdeníku Železničář.

Na odstraňování nehodové události se pracovníci naší firmy podíleli ve dnech 3.1. až 7.1.2006. V mrazivém počasí prováděli demontáže a nmontáže zabezpečovacího zařízení zničeného důsledkem vykolejení nákladního vlaku na výměně. Po obnově porušeného kolejového svršku následovala oprava kabelů, montáž nových přestavníků na výměny, montáž výstroje kolejových obvodů a stavba seřaďovacích návěstidel. Přesto, že byly práce komplikovány průjezdností vlaků po jediné koleji, byl dodržen termín aktivace zabezpečovacího zařízení a tudíž mohla být kompletně ukončena výluka dopravy v žst. Brodek u Prostějova.

Ing. Pavel Anselmi, ředitel společnosti
Eduard Steinhauser, hlavní stavbyvedoucí

Fotoalbum


Publikováno: 17. 2. 2006
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím