Aktivace zabezpečení provozu v Perninku

Zprávy

Aktivace zabezpečení provozu v Perninku

Společnost AK signal Brno provedla aktivaci zabezpečení provozu v dopravně Pernink na trati Karlovy Vary – Johanngeorgenstadt.

   
Karlovy Vary, 1. prosince 2020
Ing. Ladislav Polcar, MBA, ředitel společnosti


V rámci akce „Zvýšení bezpečnosti v úseku Nejdek – Potůčky“ jsme provedli instalaci zabezp. zařízení, dálkově ovládaného z žst. Karlovy Vary, které by mělo v budoucnu zabránit vzniku nehodové události podobné té, která se stala mezi dopravnami Nové Hamry a Pernink v létě roku 2020.

Do dopraven Nové Hamry, Pernink a Potůčky byla instalovaná světelná návěstidla a traťový souhlas pro povolení odjezdu na trať. Rozsvícení návěsti dovolující odjezd do příslušného úseku trati je možné pouze v jednom směru a za předpokladu, že předcházející vlak trať  opustil a ta je volná. Povel k rozsvícení povolující návěsti vydává dispečer řídící provoz na této trati pomocí dálkového ovládání z Karlových Varů. Pokud by nebyl odjezd na trať  povolen a strojvedoucí vlaku by z jakéhokoliv důvodu nerespektoval návěst zakazující jízdu, zabezpečovací zařízení automaticky provede zastavení vlaku.

Fotoalbum

Soubory ke stažení


Publikováno: 1. 12. 2020
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím