Zabezpečovací zařízení na trati Krnov - město Albrechtice

Zprávy

Zabezpečovací zařízení na trati Krnov - město Albrechtice

Společnost AK signal Brno a.s. se podílela na aktivaci nového PZS v nákladišti Krásné Loučky. Závorářské stanoviště bylo nahrazeno reléovým přejezdovým zabezpečovacím zařízením AŽD71 s elektronickým ovládáním červených i bílých světel a zvonců. Řešení PZS s reléovou logikou a elektronickým kmitačem EKP1 plně vyhovuje požadavkům na moderní přejezdová zabezpečovací zařízení, po doplnění o systém rozsáhlé diagnostiky se vyznačuje vysokou spolehlivostí a komfortem údržby.

Elektronický kmitač EKP1 je výrobkem firmy ATE Cheb, montáž a reléovou technologii PZS zajistila firma Trakce a.s. Přenosový řídící a diagnostický systém Tedis byl dodán společností AK signal Brno a.s.

V rámci této stavby byly systémem Tedis doplněny rovněž dvě stávající PZS typu VÚD v úseku Krnov - Město Albrechtice. Ovládání a diagnostika nového PZS (včetně počítačů náprav) a dvou VÚD byly začleněny do stávající aplikace systému Remote 98, která byla aktivována již v roce 2002 v žst. Krnov. Indikace stavu všech tří PZS se bezpečně přenášejí po jednom páru traťového kabelu do centrály Remote 98, odkud jsou zobrazovány na JOP výpravčího a na pracovišti údržby. 

JOP v žst. Krnov slouží dále k ovládání přejezdů a sledování činnosti návěstního bodu automatického hradla v úseku Krnov - Skrochovice. Pracovníci údržby mají veškeré diagnostické informace k dispozici na svém pracovišti i na pracovišti výpravčího.

Fotoalbum


Publikováno: 17. 12. 2004
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím