Zabezpečovacé zařízení na trati Opava záp. - Skrochovice

Zprávy

Zabezpečovacé zařízení na trati Opava záp. - Skrochovice

Společnost AK signal Brno a.s. se podílela na aktivaci nového PZS v Palhanci u Opavy. Přejezd, který dodala firma Trakce a.s., je vybaven ovládáním a diagnostikou Remote 98.

Nedaleko odtud, v blízkosti zastávky Vávrovice, bylo doplněno stávající PZS typu VÚD přenosovým řídícím a diagnostickým systémem Tedis, který nahradil stávající kontrolní linku na pracoviště výpravčího v žst. Opava západ. Kromě bezpečného přenosu indikací a povelu pro vypnutí umožňuje systém Tedis snímání stavů vybraných relé technologie VÚD, měření kmitočtu a střídy kmitačů výstrahy, pozitivy a napájení VKO, měření napájecích napětí a jejich izolačních odporů, měření napětí na kolejových relé. Rovněž se kontroluje stav jednotlivých žárovek výstražníků a výpravčí má opticky i akusticky indikováno otevření skříně VÚD.

Oba přejezdy v blízkosti známého závodu na výrobu sušenek jsou ovládány z JOP na pracovišti výpravčího v žst. Opava západ. Výpravčí v Opavě tak prostřednictvím systému Remote 98 sleduje přejezdy v úseku Opava - Skrochovice, úsek Skrochovice - Krnov - Město Albrechtice má na monitoru JOP pod kontrolou výpravčí v žst. Krnov.

Diagnostické informace z přejezdů v úseku Opava západ - Skrochovice jsou přenášeny na pracoviště údržby SZT v žst. Opava východ, kam se rovněž přenášejí diagnostická data z ovládání rozhlasů a zabezpečovacího zařízení na trati Kravaře - Hlučín. Po začlenění přejezdů v Palhanci a Vávrovicích do systému Remote 98 tak systém Remote 98 pokrývá téměř souvislý traťový úsek v blízkosti slezsko-polského pomezí v délce 64 km.

Fotoalbum


Publikováno: 28. 1. 2005
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím