Oprava ovládání odbočky Dobřejovice

Zprávy

Oprava ovládání odbočky Dobřejovice

Společnost AK signal Brno a.s. uvedla do provozu opravené dálkové ovládání odbočky Dobřejovice ze stanice Chotýčany.

   
Chotýčany, 4. května 2017
Ing. Jíří Pokorný, samostatný technik

Odbočka Dobřejovice leží v km 14,8 tratě České Budějovice - Benešov u Prahy přibližně v polovině úseku mezi stanicemi Hluboká nad Vltavou-Zámostí a Chotýčany. Na výhybce č. 1 se z jednokolejného úseku Hluboká nad Vltavou-Zámostí - Odbočka Dobřejovice stává dvoukolejný úsek Odbočka Dobřejovice - Chotýčany.

Dálkové ovládání odbočky Dobřejovice od jejího vybudování na konci 80. let zajišťovalo zařízení TZD 751. Toto zařízení je však již fyzicky i morálně zastaralé a je problém se zajištěním náhradních dílů a jeho udržením v provozu. Proto bylo rozhodnuto o jeho opravě výměnou za systém Remote98.

V rámci opravných prací byly demontovány veškeré komponenty systému TZD 751. Na odbočce Dobřejovice byly v reléovém zabezpečovacím zařízení provedeny úpravy související s doplněním dvou stanic TEDIS pro snímání stavů a ovládání ZZ, stávající ovládací pult v dopravní místnosti byl nahrazen deskou nouzových obsluh. Ve stanici Chotýčany byla vybudována centrála systému Remote98 a v dopravní kanceláři bylo zřízeno nové JOP pro obsluhu SZZ odbočky Dobřejovice a TZZ v navazujících úsecích (automatické hradlo typu AH-83).

Hlavní objem prací byl realizován za nepřetržité výluky ve dnech 24. 4. až 4. 5. 2017, která se konala od Českých Budějovic až po Tábor a byla využita pro různé opravné a údržbové práce na všech částech železniční infrastruktury. Dálkové ovládání bylo aktivováno dne 4 .5. 2017.

Zařízení Remote98 tak zajistí dálkové ovládání odbočky Dobřejovice až do definitivního vyřešení trasování 4. koridoru v úseku Ševětín - Nemanice, kdy se v této lokalitě předpokládá opuštění stávající trasy.

Fotoalbum


Publikováno: 4. 5. 2017
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím