Oprava dálkového ovládání SZZ žst. R. Seč

Zprávy

Oprava dálkového ovládání SZZ žst. R. Seč

Společnost AK signal Brno a.s. se podílela na opravě dálkového ovládání staničního zabezpečovacího zařízení (SZZ) výhyben Lúčna a Vinohrady ze žst. Rimavská Seč na síti Železnic Slovenské republiky.

   
Rimavská Seč, 19. října 2018
Ing. Jiří Pokorný, samostatný technik

Obě výhybny se nacházejí na trati (Košice -) Plešivec – Zvolen a uskutečňuje se v nich přechod z jednokolejné tratě na dvojkolejnou (úsek Výh. Lúčna – Rimavská Seč – Výh. Vinohrady). Dálkové ovládání SZZ bylo realizováno ze žst. Rimavská Seč prostřednictvím systému TZD-751, který po přibližně 40 letech provozu nutně vyžadoval náhradu.

Nově je pro dálkové ovládání využit systém Remote98. Staniční, traťová i přejezdová zabezpečovací zařízení zůstávají původní, vzhledem k nasazení systému Remote98 v nich však byly provedeny potřebné úpravy. V žst. Rimavská Seč byla zřízena centrála systému Remote98. V dopravní kanceláři došlo ke zrušení krajních sekcí ovládacího pultu a místo jedné z nich bylo zřízeno JOP pro ovládání SZZ výhyben Lúčna a Vinohrady, TZZ a PZZ v úseku Lenártovce – Výh. Lúčna – Rimavská Seč – Výh. Vinohrady - Jesenské.

Fotoalbum


Publikováno: 19. 10. 2018
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím