Oprava dálkového ovládání odbočky Tunel

Zprávy

Oprava dálkového ovládání odbočky Tunel

Společnost AK signal Brno a.s. uvedla dne 16.3.2017 do provozu opravené dálkové ovládání odbočky Tunel ze stanice Praha-Radotín a traťové zabezpečovací zařízení (TZZ) v úseku Praha-Krč - Odbočka Tunel.

   
Praha, 16. března 2017
Ing. Jiří Pokorný, samostatný technik

Odbočka Tunel leží v km 10,4 tratě Odbočka Záběhlice - Praha-Radotín mezi stanicemi Praha-Krč a Praha-Radotín. Na Odbočce Tunel se z jednokolejného úseku Praha-Krč - Odbočka Tunel stává dvoukolejný úsek Odbočka Tunel - Praha-Radotín.

Odbočka Tunel je vybavena reléovým zabezpečovacím zařízením (RZZ) AŽD71, které bylo dálkově ovládáno ze stanice Praha-Radotín prostřednictvím zařízení TZD 751. Toto zařízení je však již fyzicky i morálně zastaralé a je problém se zajištěním náhradních dílů a jeho udržením v provozu. Proto bylo rozhodnuto o jeho opravě výměnou za systém Remote98.

V rámci opravných prací byly demontovány veškeré komponenty systému TZD 751. Na odbočce Tunel byly v reléovém zabezpečovacím zařízení provedeny úpravy související s doplněním dvou stanic TEDIS pro snímání stavů a ovládání ZZ, stávající ovládací pult v dopravní místnosti byl nahrazen deskou nouzových obsluh. Ve stanici Praha-Radotín byla vybudována centrála systému Remote98 a v dopravní kanceláři bylo zřízeno nové JOP pro obsluhu RZZ odbočky Tunel a TZZ v úseku Praha-Krč - Praha-Radotín (automatické hradlo typu AH-DTS). Dále byly provedeny úpravy v žst. Praha-Krč v souvislosti s opravou TZZ.

Fotoalbum


Publikováno: 16. 3. 2017
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím