Nové přejezdy v Liberci

Zprávy

Nové přejezdy v Liberci

Společnost AK signal Brno a.s. rozšířila stávající JOP systému Remote 98 na pracovišti výpravčího v Liberci o dalších šest přejezdů. Stavba byla předána SŽDC s.o. oproti původnímu plánu s jednodenním předstihem.

Ke stávajícím čtyřem přejezdům typu AŽD 71 v úseku Liberec - Mníšek u Liberce byly nově přidány přejezdy v úseku Jeřmanice - Liberec. Přenosovým a diagnostickým systémem Tedis byly doplněny dva stávající přejezdy typu VÚD v blízkosti obce Šimonovice a jeden stávající přejezd typu AŽD71 u vjezdového návěstidla do Liberce (Panoška). Kromě standardních indikací má výpravčí v Liberci k dispozici povely pro trvalé vypnutí z činnosti (VÚD), u přejezdu AŽD 71 lze zavést dopravní klid a dálkové uzavření přejezdu.

Na zastávce Pilínkov byla zrušena stávající hláska a závorářské stanoviště. Firma AŽD Praha s.r.o. sem dodala tři nové přejezdy PZZ-RE/230V, technologii automatického hradla AHP03 a sedm počítačů náprav typu Frauscher. Všechny tyto technologie jsou vybaveny stavovou a měřící diagnostikou Tedis, k výpravčímu do Liberce jsou přenášeny standardní indikace (vyjma automatického hradla, které zatím nebylo aktivováno). JOP v Liberci umožňuje na těchto přejezdech zavést dopravní klid, resetovat počítače náprav, a při poklesu napětí baterie pod dolní mez vybití celou technologii v Pilínkově vypnout z činnosti. Trvalým standardem Remote 98 je rovněž přenos kontroly vniku osob do objektu technologie a indikace požáru na pracoviště výpravčího.

Aplikací ovládání PZZ-RE v Pilínkově se tak opět rozšířil seznam zařízení, která je systém Remote 98 schopen ovládat a diagnostikovat. Tato skutečnost nás velmi těší, poněvadž je dalším důkazem flexibility a technických schopností našeho systému.

Fotoalbum


Publikováno: 26. 5. 2005
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím