Diagnostika SZZ v žst. Bohumín

Zprávy

Diagnostika SZZ v žst. Bohumín

Společnost AK signal Brno a. s. dokončila aktivaci diagnostického systému Remote96 staničního zabezpečovacího zařízení v žst. Bohumín. Nově zřízená stavědlová ústředna ESA11 firmy AŽD Praha s.r.o. byla doplněna o diagnostické zařízení pro trvalé diagnostikování kolejových obvodů a napájecích soustav.

Elektronické stavědlo v žst. Bohumín je svým rozsahem, čítajícím 148 kontrolovaných výhybek a 166 kolejových obvodů, doposud největším zařízením, které naše společnost osadila diagnostickým systémem Remote96. Pro přehledné zobrazení reliéfu kolejiště na hlavním diagnostickém pracovišti, umístěném přímo v místnosti stavědlové ústředny, jsou použity dva devatenáctipalcové LCD monitory.

Pro efektivnější využití systému Remote96 bylo v pohotovostní místnosti údržby žst. Bohumín zřízeno centrální diagnostické pracoviště na kterém je zobrazován jak diagnostický systém SZZ žst. Bohumín, tak již dříve zřízené diagnostické systémy v žst. Dětmarovice a v žst. Vrbice. Zobrazení na centrálním diagnostickém pracovišti je totožné se zobrazením na připojených hlavních diagnostických pracovištích a rovněž všechny funkce obslužného programu Remote96 jsou zde zachovány.

Standardem systému Remote96 pro diagnostiku kolejových obvodů je měření a záznam napětí na vinutích jednotlivých kolejových relé, izolační stavy reléových a napájecích konců a kódování. Na jednotlivých pracovištích systému Remote96 jsou rovněž zobrazovány a zaznamenávány diagnostické informace přicházející ze stavědla ESA11, jedná se o stavy návěstidel, polohy a stav výměn, výkolejek a elektromagnetických zámků, obsazenost kolejových úseků a stav staničních přejezdů.

Fotoalbum


Publikováno: 18. 1. 2006
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím