Dálkové ovládání v Krnově

Zprávy

Dálkové ovládání v Krnově

Společnost AK signal a.s. předala do provozu traťové zabezpečovací zařízení v traťovém úseku Krnov - Město Albrechtice. Tím byla dokončena stavba "Rekonstrukce zabezpečovacího zařízení v žst. Město Albrechtice". 

V žst. Město Albrechtice bylo nově vybudováno zařízení TEST14. Zařízení je vybaveno počítači náprav, obvody pro automatické rušení závěru projeté cesty a dvěma PZS typu ARE. V úseku Krnov - Město Albrechtice bylo zřízeno traťové zabezpečovací zařízení typu DTS, doplněné o /dálkové uvolňování nákladiště Krásné Loučky. Všechna tato zařízení jsou dálkově ovládána výpravčím ze žst. Krnov po jednom páru stávajícího metalického kabelu.

V rámci stavby byl rovněž doplněn o přenosové zařízení stávající přejezd typu VÚD před vjezdem do Albrechtic. Stanice je dále vybavena elektrickými ohřevy výhybek a dálkovým ovládáním osvětlení a rozhlasu.

První měsíce provozu v zimních podmínkách v podjesenické oblasti opět prokázaly, že návrhy aplikací elektronicky ovládaných reléových stavědel přináší nejen úsporu provozních nákladů a požadovaný komfort obsluhy, ale i vysokou spolehlivost a v neposlední řadě i cenovou dostupnost těchto řešení.

Z průběhu výstavby přinášíme krátkou fotoreportáž:
Ráno ve Městě Albrechticích (obr.1) vypadalo slibně. "Je to dobré, chlapi", konstatoval vrchní návěstní mistr (obr. 2), "nikde žádná kontrola, můžete začít kopat". Kolega ze správy tratí ještě nechal přes spojku mezi 3. a 5. kolejí (obr. 3) přejet poslední vlak a vzápětí ji zrušil. "Vezmi to i /s /tím stavědlem (obr. 4), do večera tu chci mít JOP (obr. 5)", dodal vrchní. Zakrátko měl na místě kufr s mobilní centrálou Remote98 (obr. 6), vybavený vším potřebným, včetně police na balíček kávy a zásuvky pro varnou konvici. "To je ale krásný stůl (obr. 7), takový umí udělat jenom ákáči z Brna", rozplýval se na nástupišti stavbyvedoucí z Trakce a.s.. "Tohle nemůže nikdy fungovat", kroutil Jirka hlavou nad pultem nouzové obsluhy (obr. 8). "Blýská se na lepší časy" (obr. 9), pomyslela si při výpravě vlaku do Jindřichova (obr. 10) výpravčí, šťastná, že už zítra nemusí chodit do práce. Dnes tam bez ní bývá smutno (obr. 11) ...

Fotoalbum


Publikováno: 13. 12. 2005
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím