Aktivace nového ZZ v úseku Velké Losiny - Kouty n/D

Zprávy

Aktivace nového ZZ v úseku Velké Losiny - Kouty n/D

Společnost AK signal Brno dokončila v rámci stavby "Elektrifikace trati č. 293 Šumperk - Kouty nad Desnou" aktivaci nového zabezpečovacího zařízení v úseku dopravna Velké Losiny - dopravna Kouty nad Desnou.

   
Petrov nad Desnou, 15. listopadu 2015
Ing. Ladislav Polcar, technický náměstek ředitele

V rámci stavby "Elektrifikace trati č. 293 Šumperk - Kouty nad Desnou" bylo v červenci letošního roku v 1. etapě vybudováno nové staniční zabezpečovací zařízení v žst. Petrov nad Desnou a rekonstruovány přejezdové zabezpečovací zařízení (PZS) mezi žst. Šumperk, žst. Petrov nad Desnou a dopravnou Velké Losiny.

Nyní ve 2. etapě prací bylo aktivováno zabezpečovací zařízení ve zbývajících úsecích trati - dopravna Velké Losiny, dopravna Loučná nad Desnou (znovu obnovená dopravna zničená při povodních) a dopravna Kouty nad Desnou. Ve zmíněných dopravnách byly na rozhodující výhybky instalovány samovratné přestavníky pro snadnější křižování vlaků. Dále pak skupinová odjezdová návěstidla, řízená dispečerem z JOP v žst. Petrov nad Desnou a povolující jízdu vlaku do následné dopravny, přičemž povolující návěstní znak na těchto návěstidlech kontroluje pohotovostní stav PZS v daném úseku a současně vyloučení povolení protisměrné jízdy vlaku. Celý úsek trati je nově vybaven počítači náprav, které umožňují sledovat volnost či obsazení jednotlivých kolejových úseků kolejovým vozidlem.

Instalací nového zabezpečovacího zařízení v celém úseku ze Šumperka do Koutů na Desnou a jeho dálkového ovládání z JOP v žst. Petrov nad Desnou byla podstatným dílem zvýšena bezpečnost železničního provozu na této trati.

Fotoalbum


Publikováno: 15. 11. 2015
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím