Aktivace nového SZZ v žst. Rumburk

Zprávy

Aktivace nového SZZ v žst. Rumburk

Společnost AK signal Brno a.s. provedla ve spolupráci se společností Monzas s. r. o., Ústí nad Labem aktivaci nového staničního zabezpečovacího zařízení v žst. Rumburk.

   
Rumburk, 31. března 2017
Ing. Jiří Pokorný, samostatný technik

V rámci stavby "Odstranění propadu rychlosti Benešov nad Ploučnicí - Rumburk" bylo vybudováno staniční zabezpečovací zařízení (SZZ) 3. kategorie v žst. Rumburk - hybridní stavědlo typu RZZ-DRS, které nahradilo původní SZZ TEST C z počátku 90. let minulého století a traťové zabezpečovací zařízení (TZZ) typu AH88 v úseku Krásná Lípa - Rumburk. Dále byla rekonstruována dvě přejezdová zabezpečovací zařízení (PZZ) přímo ve stanici Rumburk a další PZZ v traťových úsecích Krásná Lípa - Rumburk a Rumburk - Šluknov, jejichž indikační a ovládací prvky byly rovněž doplněny do JOP.

SZZ je ovládáno z JOP v dopravní kanceláři výpravčího žst. Rumburk, které se zde nacházelo už dříve a umožňovalo dálkové ovládání žst. Jiříkov a později i žst. Šluknov a PZS v úseku Rumburk - Šluknov.

Současně s výše uvedenou akcí proběhla i redukce kolejiště v žst. Jiříkov. S tím spojené úpravy zabezpečovacího zařízení provedla společnost AK signal Brno a.s. ve spolupráci s jinou ústeckou společností - NTD group, a.s.

Fotoalbum


Publikováno: 31. 3. 2017
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím