Aktivace nového SZZ v žst. Petrov nad Desnou

Zprávy

Aktivace nového SZZ v žst. Petrov nad Desnou

Společnost AK signal Brno provedla v rámci stavby "Elektrifikace trati č.293 Šumperk - Kouty nad Desnou" aktivaci nového staničního zabezpečovacího zařízení v žst. Petrov nad Desnou.

   
Petrov nad Desnou, 27. července 2015
Ing. Ladislav Polcar, technický náměstek ředitele

V rámci stavby "Elektrifikace trati č.293 Šumperk - Kouty nad Desnou" bylo vybudováno nové staniční zabezpečovací zařízení (SZZ) 3. kategorie v žst. Petrov nad Desnou - reléové stavědlo typu RZZ-DRS ovládané řídicím systémem REMOTE 98 z JOP v dopravní kanceláři dispečera v Petrově nad Desnou a propojené se SZZ v žst. Šumperk traťovým zabezpečovacím zařízením.

Současně bylo aktivováno nové přejezdové zabezpečovací zařízení (PZS) ve směru na Velké Losiny. Dále byly instalovány v celém úseku ze Šumperka přes Petrov nad Desnou až do Velkých Losin počítače náprav, které umožňují sledovat volnost či obsazení jednotlivých kolejových úseků kolejovým vozidlem.

Instalací nového zabezpečovacího zařízení byla dokončena 1. etapa, na kterou plynule navázalo zahájení 2. etapy prací v úseku Velké Losiny - Kouty nad Desnou. Po dokončení stavby, které je plánováno na listopad 2015, by mělo být v celém úseku Šumperk - Kouty na Desnou funkční dálkové ovládání zabezpečovacího a sdělovacího zařízení (DOZ), umožňující zabezpečenou jízdu vlaků v úseku Šumperk - Kouty nad Desnou s dopravnami Petrov nad Desnou, Velké Losiny a Loučná nad Desnou. V rámci stavby bude rovněž v celém úseku aktivováno 7 nových PZS integrovaných do DOZ.

Fotoalbum


Publikováno: 27. 7. 2015
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím