AK Signal Brno provedl aktivaci nového reléového stavědla v železniční stanici Blatná

Zprávy

AK Signal Brno provedl aktivaci nového reléového stavědla v železniční stanici Blatná

V rámci opravy staničního zabezpečovacího zařízení v žst. Blatná jsme provedli aktivaci nového reléového stavědla typu RZZ-DRS, jehož ovládání bylo integrováno do stávajícího obslužného pracoviště JOP v dopravní kanceláři žst. Blatná.
 

Aktivace reléového stavědla navazovala na opravu venkovních prvků zabezpečovacího zařízení - do kolejiště byly instalovány nová světelné návěstidla, elektromotorické přestavníky a počítače náprav. Nové zařízení tak nahradilo zastaralé elektromechanické zabezpečovací zařízení, jehož udržení v provozuschopném stavu bylo pro pracovníky OŘ Plzeň stále obtížnější.

Vzhledem k tomu, že ovládání nového zařízení bylo integrováno na stávající monitor obslužného pracoviště JOP, které doposud poskytovalo dispečerovi možnost dálkového dohledu a ovládání přejezdových zabezpečovacích zařízení přilehlých tratí, došlo k výraznému zjednodušení obsluhy zabezpečovacího zařízení a ke zvýšení přehledu dopravní situace.

Současně bylo zabezpečovací zařízení vybaveno diagnostickým zařízením s možností provádět některé činnosti preventivní údržby, resp. činnosti při zjišťování příčiny poruchy, dálkově, pomocí technologické datové sítě.

Ing. Ladislav Polcar
technický náměstek ředitele

Fotoalbum


Publikováno: 5. 10. 2012
Cookies používáme ke zlepšení fungování našeho webu. Pokračováním prohlížení souhlasíte s jejich používáním.
Souhlasím